Vi kan allt inom tandvård och estetik

Estetisk tandvård

Ditt leende spelar stor roll i första intrycket och vi kan enkelt hjälpa dig att förbättra det så att du känner dig trygg och vågar skratta. Läs mer under tandblekning eller veneers. Vi kan ge dig ett Hollywood-leende. Skäm bort dig själv med ett fantastiskt leende efter vår estetiska tandvård.

Veneers

  • Veneers eller fasader är ultratunna keramiska restaurationer som fästs på tandytan. Veneers har blivit mycket populära då många vill få ett “Hollywood-smile”. Patienten har möjlighet att se en förhandsvisning i form av en acrylmodell innan behandlingen är utförd. Du kan förvänta dig ett stadigt, estetiskt tilltalande och långvarigt resultat!

Non-prep veneers

  • Har du mellanrum, missfärgningar eller vill dölja fula fyllningar då kan skalfasader (No-Prep Veneers) vara något för dig. Skalfasader är generellt tunna skal tillverkade i porslin som man cementera fast på tandytan. Inför behandlingen tar vi avtryck på dina tänder och därefter väljer tandläkaren vilka färg som passar bäst. Sedan skickas avtrycken till tandteknikern som utformar individuellt anpassade efter ditt bett. Vårt självklara mål med behandlingen är att med den mest modernaste tekniken på marknaden utöva en sådan skonsam och professionell vård som möjligt och uppnå enastående resultat. I slutet ska du kunna gå hem med ett riktigt stort, friskt och vackert leende.

Blekning

  • Blekning är en teknik för att ge tänderna en vitare färg och ett ungt och hälsosamt utseende. Gel (Peroxid) placeras på tanden och ett speciellt lampljus används för att effektivisera blekningen. Gelen binder färg-molekylerna och transporterar ut den genom små tandkanaler (dentinkanalerna). Blekningen sker i flera sessioner och patienten har möjlighet att stegvis se resultatet. Efter behandlingen bör patienten under en veckas tid undvika att dricka svart te, kaffe, cola, rött vin eller andra färgade drycker eller livsmedel som till exempel paprika, curry och ketchup. Detta hjälper till att förlänga hållbarheten på resultatet. Vår blekning är mycket skonsam för tanden.