Hållbar hälsa för ökat välbefinnande

Profylax

Profylax kallas de förebyggande behandlingarna vi gör. Till exempel behandling hos tandhygienist eller EmunDo. För optimal munhälsa bör man gå på kontroller och rengöringar regelbundet och vi rekommenderar att besöka en tandhygienist 1–4 gånger per år.

EmunDo

  • EmunDo PTT är en teknik som effektivt rengör och desinfekterar parodontala fickor och eventuella inflammerade implantat med hjälp av diodlaser. PTT är den säkraste behandlingen för peri-implantit och klassas som alternativ behandling till antibiotikabehandlingar. Den reducerar alltså bakterier smärtfritt och skonsamt.

Professionell rengöring

  • Boka tid för en bra investering i god munhälsa hos tandhygienisten! I behandlingen ingår noggrann tandstensborttagning samt en ordentlig bedömning av tandkött och munhälsa. Vår tandhygienist använder sig av ultraljud för borttagning av tandsten och AirFlow som med hjälp en bläster tar bort missfärgningar. Sist men inte minst avslutas behandlingen med putsning som ger en fräsch och behagande känsla

Gnisslande tänder


  • Om du gnisslar tänder har det ofta att göra med överaktivitet i käkmuskeln, vilket vi kan behandla dig med muskelavslappnande och minska muskelns aktivitet, då upphör gnisslandet vilket är otroligt viktigt för tänderna.