Hållbar hälsa för ökat välbefinnande

Om

Biologisk tandvård

Biologisk tandvård tar hänsyn till att metaller, speciellt när det är olika metaller, kan orsaka långsiktiga massiva reaktioner/allergier mot människan. Det finns bevisbaserade studier att metaller i munhålan och deras fysiska effekter (galvanism, korrosion) är kopplade till kroniska och inflammatoriska sjukdomar. Immunsystemet kan hantera detta ibland under mycket lång tid tills det kollapsar och kliniska symptom blir relevanta.

Liksom kvicksilver användes massivt i tandvård och det tog decennier att inse de massiva biverkningarna av det, vi tror att inga metaller i munhålan ska placeras. Vi använder metallfria återställande material som Zirconia och Keramik. Antalet patienter med kroniska sjukdomar växer snabbare än exponentiellt, och det finns allt fler studier som visar att det finns en länk till munhålan (metaller, kroniska infektioner i benet, rotbehandlade tänder i parodontit) och hälsan av patienten.

Vi övervakar vitaminsnivåerna hos våra patienter och rekommenderar vid behov tillägget av det.

Vitamin D är en vitamin som upp till 50–90% av befolkning har brist på, särskilt i områden med begränsad solexponering (Skandinavien). D-vitamin är obligatoriskt och relevant för en bra benregenerering (implantat, benförstoring), immunsystemet (cancer, diabetes, MS, osteoporos etc.) och kan till och med vara en orsak till depression. Så om det finns en D-vitaminbrist hjälper vi dig att få det bättre.

C-vitamin är mycket viktigt för gummit sålunda har den också en nyckelroll för immunsystemet. Det spelar en viktig roll vid reparation av vävnad och är till hjälp mot antioxidativ stress.

Helhetssyn

Vi använder biologiska produkter som L-PRF (patientens eget blodkoncentrat) för att öka sårläkning och stabilisera vävnaderna utan att använda material som kan orsaka främmande kroppsreaktioner, så som antibiotika.

Vi vill leverera en varm, omhändertagande och vänlig atmosfär på kliniken och utför allt med minimal smärta.

Med denna metod försöker vi skapa en stressfri och ångestfri behandlingssituation.

På Mirala Clinic använder vi oss av den senaste tekniken, kunskap och hållbara material.