Vi kan allt inom tandvård och estetik

Om

Biologisk tandvård

Biologisk tandvård är ett behandlingskoncept som riktar sig till dig som vill ha en helt metallfri behandling. Det finns evidensbaserade studier som visar att metaller i munhålan kan ge fysiska effekter (galvanism, korrosion) som är kopplade till kroniska och inflammatoriska sjukdomar. Immunsystemet kan hantera detta ibland under mycket lång tid tills immunsystemet kollapsar och kliniska symptom uppstår.

Kvicksilver användes massivt i tandvård och det tog decennier att förstå de kraftfulla biverkningarna av det. Vi tror på en munhåla som är helt fri från metaller varför vi använder återställande material som är metallfria som Zirconia och Keramik. Antal patienter med kroniska sjukdomar växer snabbt och det finns allt fler studier som visar att det finns en koppling mellan munhålan (metaller, kroniska infektioner i benet, rotbehandlade tänder i parodontit) och patientens hälsa.

Vi övervakar vitaminsnivåerna hos våra patienter och rekommenderar vid behov tillskott av vitaminer. D-vitamin är ett vitamin som upp till 50–90 % av befolkningen har brist av, särskilt i områden med begränsad exponering av solljus (Skandinavien). D-vitamin är en förutsättning för en bra benregenerering (implantat, benförstoring), ett bra immunsystem (cancer, diabetes, MS, osteoporos) och kan till och med vara en orsak till depression. Har du brist på D-vitamin hjälper vi dig att återställa det.

C-vitamin är mycket viktigt för gommen varför C-vitamin också har en nyckelroll för immunsystemet. C-vitamin spelar en viktig roll vid reparation av vävnad och är till hjälp mot antioxidativ stress.

Helhetssyn

Vi använder biologiska produkter som L-PRF (patientens eget blodkoncentrat) för att förbättra sårläkning och stabilisera vävnaderna utan att använda material som kan orsaka främmande kroppsreaktioner, såsom antibiotika.

Vi vill leverera en varm, omhändertagande och vänlig atmosfär på kliniken och utför allt med minimal smärta.

Vi försöker därför skapa en stress- och ångestfri behandlingssituation.

Mirala Clinic använder sig av senaste teknik, kunskap och hållbara material.

Viktig information om Covid-19