Vi kan allt inom tandvård och estetik

Lashliner/ Eyeliner/ Inliner/ Highlight

Med en tatuerad eyeliner, en s.k. lashliner får du ögon som är mer framträdanden och dina ögonfransar ser tätare ut. För att få en snygg inramning lägger man en tunn linje i fransarnas hårbotten. Många väljer också att göra en bredare linje ovanför franskanten och man kan då välja en skarp eller en ”sotad” linje.

Olika eyeliners

För att du enklare ska kunna se skillnad är dessa eyeliners sminkade, inte tatuerade.

 • LASHLINER – Det markerar dina ögon och dina ögonfransar ser tätare ut. Passar till alla ögonformer, men rekommenderas speciellt till personer med hängiga ögon som inte vill ha en så bred eyeliner.
 • EYELINER MEDIUM – Är en tunn linje som ramar in ditt öga på ett effektfullt men diskret sätt. Ger ögonen ett fint lyft. Passar alla ögonformer, men rekommenderas speciellt till personer med hängiga ögon som inte vill ha en så bred eyeliner
 • EYELINER LARGE – Här får du en tydligare inramning som ger ögat ett extremt lyft. Vi kan också forma om ögat beroende på var man gör linjen bredare. På bilden är det bredare i mitten, vilket gör att ögat får en mer öppen och rundare form. Är det bredare i ytterkanten får man en mer mandelformad form. Den här tatueringen passar bäst på personer som har ganska stora ögonlock, där en stor del av ögonlocket syns när man tittar rakt fram.
 • SOTAD EYELINER – Med utsuddade kanter som kan göras både tunn eller extra bred, får du en intensiv blick. Passar bäst till personer med mycket linjer och rynkor. En sotad eyeliner är ett bättre alternativ än en skarp (om man gör den bred) för då blir linjer och ojämnheter mindre tydliga.

Så här går behandlingen till

Med hjälp av ögonskugga ritar vi hur det ska se ut. Därefter bedövar vi området med en bedövningskräm och sedan tar vi en gel som bedövar på djupet. Det här kan kännas lite obehagligt då det är så nära ögat. Det känns inte så mycket då det inte finns så många känselnerver vid ögat. Man får blunda under hela behandlingen.

Det tar 3–6 år innan eyelinern har försvunnit. Det här kan dock variera mycket beroende på ålder, hudtyp, färgval, ämnesomsättning m.m.

Efter behandlingen kommer din eyeliner att se väldigt skarp ut. Viss rodnad och svullnad är vanligt och helt normalt under ca ett dygn. Det brukar lägga sig när du blinkar och får igång blodcirkulationen. Det är viktigt att vara noggrann med hygien och följa skötselråden. Tänk på att mascara och smutsiga fingrar kan ge infektioner, så därför råder vi dig att inte använda ögonmakeup under de första sju dagarna.

Du kan också välja att tatuera en s.k. inliner. Det är en vit linje som läggs innanför franskanten nertill på ögat. Du får ett större och öppnare öga. Inliner är snyggast i kombination med en mörk eyeliner uppe och nere och håller längre eftersom vitt inte bleks. Det finns de som har haft sin inliner i 7 år. Vill du ha en annan färg på din inliner så kommer den inte att hålla lika länge.

Du kan förstärka effekten av din eyeliner genom att ha en s.k. sotad eyeliner. Då tonas eyelinern uppåt och utåt som en ögonskugga. Det här passar dig som vill ha en mer sminkad look. Det vanliga är att det görs i naturliga färger som beige, grått, grönt och brunt. En ljus ögonskugga är också populärt som då läggs som highlight i inre ögonvrån.

Highlight kan man lägga som ögonskugga i inre ögonvrån eller som en mjuk skugga under ögonbrynet. Man kan också lägga highlights på läpparna för att få en mer markerad kontur eller 3D effekt. Vi använder vit färg som inte kan blekas, vilket gör att färgen blir mer permanent än andra tatueringar. Du kan kombinera highlights med våra andra tatueringar eller använda dem separat.Behandlingar


 • Lashliner up & down

 • Lashliner up
 • Lashliner down
 • Eyeliner medium up & down
 • Eyeliner medium up
 • Eyeliner medium down
 • Eyeliner large up & down
 • Eyeliner large up
 • 
Eyeliner large down
 • Inliner
 • Highlight or shadow (skuggad) (Konsultation rekommenderad)