Vi kan allt inom tandvård och estetik

Tester

Hos oss kan du med hjälp av enkla tester få en tydligare bild av din hälsa.

Vi kan här på kliniken testa dig mot allergier, din vitamin D-nivå och farliga enzymer i munnen. Mer information finns under varje enskilt test.

AMMP8-test

  • Ammp8-test står för “Activated Metallic Matrix Proteinase 8” och är ett salivtest som ger mycket snabbt resultat. Efter bara tio minuter kan vi se om patienten har parodontit och farliga enzymer i munhålan. Vi vet också att parodontit är kopplat till sjukdomar som diabetes, reumatism, osteoporos och hjärtproblem mm och ser detta test som en del av kartläggningen av patientens hälsa.

Vitamin D

  • Vitamin D är en fettlöslig vitamin som är viktig för upptagningen av kalcium, järn, zink, fosfat och magnesium. Vitamin D2 hittar man i maten men idag är det nästan omöjligt att få i sig tillräcklig mängd enbart via kosten, speciellt i det nordiska klimatet. Vitamin D3 aktiveras i huden. Man talar om Vitamin D-brist som en epidemisk sjukdom i Norr eftersom det är kopplat till bland annat: Multipel skleros, Depression, Autoimmuna sjukdomar och det är mycket viktigt att bibehålla en hälsosam/tillräcklig vitaminnivå. Vid låg Vitamin-D-nivå erbjuder vi högkvalitativa tillskott och även vitamin-infusioner, för bästa möjliga upptagning av vitaminen. Med hjälp av ett enkelt blodprov kan vi se din vitamin D-nivå efter bara 15 minuter. Är testresultatet för lågt kan vi hjälpa dig nå en hälsosam Vitamin D-nivå.
Viktig information om Covid-19