We know all about dentistry and aesthetics

VAD ÄR PERMANENT MAKEUP?

Det är när man färgar huden av estetiska skäl för att förstärka ansiktets konturer och form.

Det är också en användbar metod för att korrigera olika skönhetsfel som ärr, brännskador, och pigmentförändringar.

Med några få konstnärliga ingrepp kan ditt ansikte få ett ungdomligare utseende. Ögonbryn, läppar samt eyeline är det allra vanligaste men också ”inliner” och ”highlights”.

ÄR PERMANENT MAKEUP EN SÄKER METOD?

På Mirala Clinic sker behandlingen i en steril miljö och vi använder enbart engångsnålar till den digitala utrustningen. Det finns inga långvariga biverkningar; de kortvariga kan bestå av rodnad, svullnad och klåda. Det finns inga kända allergireaktioner på färgpigmenten.


KÄNNER MAN NÅGOT OBEHAG I SAMBAND MED BEHANDLINGEN?

Vi använder lokalbedövning som är mycket effektiv i två steg:

  • Vi applicerar en kräm på det område som ska behandlas, för att motverka obehag.
  • Under behandlingen använder vi en annan slags bedövning som är starkare än den första.

De flesta kunder känner att det sticker lite i huden under eller efter behandlingen. 


VAD SKA MAN TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLINGEN?

Det är vanligt att man blir lite röd och svullen under det första dygnet efter behandlingen.

En kall kompress runt ögat hjälper mot svullnaden. Det behandlade området måste hållas rent och man ska inte använda makeup på flera dagar.

Det är normalt att huden flagnar lite och färgpigmentet ljusnar.

ÄR BEHANDLINGEN GARANTERAD?

Behandlingar av ögonbryn och läppar behöver justeras ytterligare efter att ha utsatts för svullnader, peeling och kroppsreaktioner.

De flesta Eyelinerbehandlingar behöver man inte göra någonting åt under den första tiden, men vi vill gärna kolla upp det efter läkningen.

Vi vill att alla våra kunder ska vara helt nöjda med resultatet av sin permanenta makeup-behandling. Därför bjuder vi in dem på en kompletterande uppföljning 3–6 veckor efter den första behandlingen.

HUR LÄNGE STÅR SIG EN PERMANENT MAKEUP?

Man kan förvänta sig en gradvis blekning för alla metoder. Det varierar från person till person och de nyanser som använts.

EYELINER OCH LÄPPAR

De flesta färgerna håller mellan tre och fem år, men några kan hålla upp till tio år.

ÖGONBRYN 3D

Vi rekommenderar årliga justeringar för att behålla önskat utseende.

Man kan även välja att byta färg på sin permanenta makeup. En hudfärgad läppfärg kan t.ex. ändras till persikorosa eller en brun eyeliner kan ändras till svart eller marinblå.

HUR LÄNGE MÅSTE JAG VÄNTA INNAN JAG KAN FÅ EN PERMANENT MAKEUP EFTER KEMISK PEELING, INJICERBARA ELLER LASERBEHANDLINGAR?

Vi rekommenderar att man väntar minst en vecka innan vi kan göra permanenta ögonbryn, eyeliners, eller läppbehandlingar. Om man har gjort en laserbehandling eller kemisk peeling bör man vänta ytterligare några veckor. 


SKA JAG GÖRA ETT ÖGONLYFT INNAN JAG GÖR PERMANENT LASHLINER/EYELINER OCH VAD HÄNDER MED MIN EYELINER NÄR JAG HAR GJORT ÖGONLOCKSPLASTIKEN? 



Den permanenta lashlinern appliceras direkt mellan ögonfransarna och de ändras inte efter att du har gjort ett kirurgiskt ögonlyft. Det spelar alltså ingen roll om du gör ett ögonlockslyft före eller efter den permanenta lashlinern. Om du däremot vill ha en eyeliner, är det bättre att göra det efter ögonlockslyftet. Om du planerar att göra en permanent eyeliner, rekommenderar vi att du gör en lashliner. Efter ögonlockslyftet kan du bygga om den till en eyeliner.

ÄR EN PERMANENT MAKEUP SÄKER OM MAN ÄR GRAVID ELLER AMMAR?

Det finns faktorer som kan ge negativa resultat av en kosmetisk tatuering om man är gravid eller ammar. Eftersom hormoner påverkar tillväxten och utseendet på huden, håret och naglarna kan hormonella förändringar under en graviditet och efter förlossningen ge tillfälliga förändringar. Utseendet förändras ofta tillfälligt men ibland även permanent. Rådfråga din läkare om hur det är i ditt fall, så gör vi en individuell bedömning.